SHIDOKAN HOLLAND GROEP

Shidokan Karate, de complete stijl !

Shidokan Karate is een afsplitsing van het Kyokushinkai Karate. En heeft elementen uit het Muay Thai, Jujutsu, Judo, Boksen en Worstelen overgenomen. Hierdoor is het Shidokan een zeer complete en diverse stijl.

 

Geschiedenis

Toen Masutatsu Oyama zijn leerlingen over de hele wereld stuurde om het Kyokushinkai Karate groot te maken zijn sommigen van hen eigen stijlen gaan ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn Ashihara Karate, Oyama Karate, Seidokan Karate, Daido Juku en Shidokan Karate.

 

Wat deze stijl bijzonder maakt is de praktijk gerichte trainingsvorm. Er worden weinig Kata’s (stijlfiguren) getraind maar voornamelijk gevechtshandelingen. Deze gevechtshandelingen bestaan voornamelijk uit sparren, close combat technieken en conditietraining.

 

Wedstrijden

De Shidokan wedstrijden bestaan uit 3 onderdelen te heten: Full Contact Karate (Kyokushinkai Karate), Kickboxen en MMA (Mixed Martial Arts). De wedstrijden kunnen onder de hierboven genoemde regels of een combinatie er van gehouden worden.

 

Vertaald betekend Shidokan / Shindokan het "Ultieme Karate", wat in deze context betekent dat het een Compleet Systeem is. Dus Karate op Kyokushin regels, maar ook Karate met stoten naar het gezicht en Karate met worpen en grondwerk. Dit alles apart in één wedstrijd of gecombineerd.  

 

Sensei Robert Pepels 4e Dan

Regioleider / Dojohouder ZUID

Shidokan Ashigaru Dojo's

www.ashigaru.tk 

ashigaruhonbu@gmail.com

 

Sempai Cem Senol 1e Dan

Regioleider / Dojohouder NOORD

Shidokan Osaka Dojo

www.dojo-osaka.nl 

info@dojo-osaka.nl

 

 

Welkom op de website van de onafhankelijke Shidokan / Shindokan Karate Nederland groep. Bij ons kun je terrecht voor samenwerking met Full Contact Karate (Shidokan / Shindokan, Kyokushin, Ashihara, Kenpokai), en Shidokan Kickboxing en Shidokan Jujutsu Mma lessen en evenementen. Binnen Shidokan / Shindokan Nederland beoefenen wij dus het Hybride Karate.

Wordt Nu Lid,

Elke Full Contact Karate, Kickboxing of Jujutsu / Mma Dojo (sportschool) kan GRATIS lid worden. Er wordt al teveel om geld gevochten in de wereld van bonden. Echter lid worden betekent wel dat je aan een aantal eisen moet voldoen en de leiding van Shidokan Nederland moet uitnodigen voor het houden van seminars en bijscholingen. Deze seminars en bijscholingen zijn ook GRATIS m.u.v. onkosten vergoeding van de reis en onkosten die worden gemaakt m.b.t. het leveren van certificaten e.d.

Informeren naar lidmaatschap kan door het insturen van de volgende gegevens:

 *Naam

* Systeem (Systemen)

* Graduatie hierin (Bond?)

* GSM

* Website/ Email

* Plaats van Dojo

* Naam van Dojo

Algemeen contact: SHIDOKANNL@GMAIL.COM

Shidokan Obi Graduaties

 

I1 Kyu White

11 Kyu III Kids Belts

10 Kyu Blue

9 Kyu Blue I

8 Kyu Yellow

7 Kyu Yellow I

6 Kyu Orange

5 Kyu Orange I

4 Kyu Green

3 Kyu Green I

2 Kyu Brown

1 Kyu Brown I

1 Dan 10 Dan Black IIIIIIIIII